ROTARACT UTRECHT VOLGT TRAINING PERSONAL DEVELOPMENT BRANDING


Categorieën Activiteiten Datum: 31 januari 2024

Op 15 januari volgden wij als club een training personal development branding, gegeven door Hetty Jansen-Verhagen. De training stond in het teken van het ontdekken van je eigen dominante en minder dominante eigenschappen. Volgens het PCM-model dat Hetty gebruikt, ben je niet een kleur qua persoonlijkheid, maar bezit iedereen dezelfde eigenschappen waarbij sommige dominanter zijn dan anderen. De eigenschappen die het model gebruikt zijn de Doorzetter, Promoter, Dromer, Harmoniser, Gestructureerde denker en de Rebel.

De opdracht die Hetty gaf was om deze zes eigenschappen voor jezelf op een rij te leggen van dominant naar minder dominant. Daarna werd met de groep vergeleken wat iedereen had en kwam naar voren dat de persoonlijkheden van de groep erg verschillend waren. Wat opviel is dat de dominante eigenschappen vaak aansloten op de studie of beroep van de persoon. Ook hebben mensen zichzelf beter leren kennen doordat ze inzicht kregen in wat voor persoon ze zijn en dat ze daarmee bepaalde karaktereigenschappen beter konden verklaren. Het was een zeer geslaagde avond met de club!


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top