Bezoek uit Oekraine bij de Districtsborrel


Categorieën Projecten Datum: 09 mei 2022
Districtsborrel XL

Vrijdag 6 mei organiseerde onze club een Districtsborrel XL. De uitnodiging voor deze borrel stuurden we naar alle Rotaracters uit Nederland, alle Rotary clubs uit ons district (1570) en onze alumni. Het doel? Elkaar na 2 jaar corona weer kunnen ontmoeten en met elkaar ideeën uitwisselen om onze wereld een stukje mooier te maken.

Maar natuurlijk grepen we deze kans aan om iets concreets te doen. De situatie in Oekraïne verslechtert met de dag, en tegelijkertijd merken we dat de aandacht voor de situatie daar alweer verslapt. Ook Oekraïners die na een lange reis Nederland bereiken, hebben veel hulp nodig. Praktische hulp. In de vorm van eten, onderdak en persoonlijke verzorging. Samen met Stichting Holland-Oekraïne is daarom een boodschappenlijst opgesteld met producten die broodnodig zijn op dit moment. En als je dan toch zoveel Rotaracters en Rotarians in één ruimte hebt… dan hoeven wij niet lang te twijfelen om daar een mooie fundraising voor te starten!

Via de oud-voorzitter van Rotaract Utrechtse Heuvelrug kwamen wij in contact met een mede Rotaracter uit Oekraïne, die gevlucht is naar Duitsland en daar nu verblijft. We vroegen Yaroslava en haar moeder Victoria Fatyuka of ze bij ons te gast wilde zijn. We regelden binnen onze club een slaapplek voor haar en haar moeder en organiseerden een diner.

Yaroslava heeft de avond van de borrel haar verhaal gedeeld. Een verhaal uit het door oorlog getroffen Oekraïne. Een verhaal van een jonge vrouw van 19 en van haar moeder, vrienden en familieleden. Mensen zoals wij, met levens zoals wij… tot voor kort. Mensen, vrienden, contacten uit onze warme Rotaract en Rotary familie. Fellow Rotarians en Rotaracters, mensen, die onze steun nodig hebben en verdienen.

De zaal was doodstil toen zij haar verhaal deed. Het is dan ook hartverwarmend hoeveel Rotarians, Rotaracters en alumni in actie zijn gekomen en actief zijn voor haar zaak, om steun te betuigen en steun te geven in deze verschrikkelijke oorlog. We hebben dan ook een mooi bedrag weten op te halen om Yaroslava, haar familie en vrienden en Oekraïners die momenteel in Nederland verblijven te helpen. Hiervoor willen we al onze gasten hartelijk danken.

Rotaract connects the world! ❤️


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top