Bezoek aan Singer Museum Laren


Categorieën Activiteiten Datum: 30 maart 2022

Op maandag 28 februari ging de Rotaract Utrecht naar Laren om het museum Singer Laren te bekijken. Dit museum onderging een grote verbouwing en is op 8 maart 2022 voor het publiek geopend door Prinses Beatrix. De Rotaract Utrecht kon dit museum al eerder bewonderen, aangezien de vader van ons lid Anne bouwbegeleider en Project Manager is van de prachtige Nardinc-zalen.

De avond begon al fantastisch vanwege het hartelijke onthaal bij de familie van ons lid Steven Cieraad. Bij hun thuis stond een overheerlijke Indonesische Rijsttafel klaar, inclusief verschillende dranken.

Na de maaltijd gingen wij naar het museum voor de rondleiding. Jeroen ten Hacken (vader van Anne) vertelde ons alle ins- en outs van de verbouwing en de gemaakte keuzes om het publiek zo optimaal te laten genieten van de kunst die beschikbaar is gesteld door Els en Jaap Blokker. Daarnaast vertelde hij ons hele leuke weetjes over het museum zelf. Wist je bijvoorbeeld dat het restaurant van het museum het ouderlijk huis is van de familie Singer? Of dat de Nardinc-collectie is vernoemd naar het huis van de familie Blokker, genaamd huize Nardinclant?

Al met al was het prachtig om te zien hoe een vernieuwd pand zo goed kan passen bij het oude. Naast het gebouw zelf hebben wij enorm kunnen genieten van de 117 verschillende werken, gemaakt door 41 verschillende modernisten, waarvan velen gemaakt rond het jaar 1900.

Onze dank gaat uit naar de familie Cieraad voor het geweldige begin en naar Jeroen ten Hacken voor het prachtige en informatieve evenement!


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top