Wijnproeverij voor Libanon


Categorieën Projecten Datum: 07 mei 2021

Rotaract Utrecht en AndereWijn slaan de handen ineen voor Libanon. Op donderdag 6 mei hebben Rotaract Utrecht en AndereWijn samen een online Libanese wijnproeverij georganiseerd.

Gedurende twee uur verzorgden dhr. Elie Maamari (een Libanese wijnexpert die werkt voor het Chateau Ksara in Libanon) en Ria Ramdjan namens AndereWijn een proeverij, waarbij de deelnemers uitleg kregen bij de vier wijnen die werden geproefd. Na de witte wijn Blanc de L’Observatoire, werden ook de rode wijnen Cuvée de Printemps, Le Prieuré en tot slot Reserve du Couvent geproefd. Daarnaast werden de deelnemers onderwezen in het proces van druif tot wijn en werd aan hen uitgelegd onder welke omstandigheden de wijnen in Libanon worden geproduceerd. De deelnemers waren Rotaracters en Rotarians uit het hele land, en daarnaast vrienden, familie, kennissen en collega’s van leden van Rotaract Utrecht.

Voorafgaand heeft de Rotaract Utrecht vier Libanese wijnen ingekocht bij AndereWijn. Hierna hebben wij deze wijnen overgegoten in kleinere flesjes (100 ml) en deze in een pakketje bezorgd bij de deelnemers. Vervolgens hebben wij een fantastische avond vol gezelligheid, betrokkenheid en prachtige wijnen mogen hebben.

Het geld dat deze avond is opgehaald wordt gedoneerd aan het Rotaract Funds For Future (RFF) project. Dit project ondersteunt goed onderwijs voor jonge kinderen in de regio Jounieh, ten noorden van Beiroet. Schoolspullen zoals schriften, pennen, kladblokken en markers zijn in Libanon erg duur. Gecombineerd met de verzwakte staat van de Libanese Lira zorgt dit ervoor dat het onderwijssysteem de kinderen lastiger voorzien van goede schoolspullen. Ouders van kinderen zelf kunnen dit al helemaal niet meer betalen. Dit project helpt de kinderen alsnog een volgende stap in hun schoolcarrière kunnen maken, met een betere toekomst als gevolg.


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top