Kerstpakket actie Huize Agnes


Categorieën Projecten Datum: 07 januari 2019

 

Happy 2019! De feestdagen zijn weer voorbij en ook wij starten vandaag op maandag 7 januari weer als club met de eerste vergadering van het jaar. We hebben zin in de projecten die nog op de planning staan en kijken met trots terug naar het afgelopen jaar!

Kerst bij Huize Agnes
2018 sloten we af met een heel bijzonder project dat helemaal in het teken stond van de kerstgedachte. Door middel van een loterij die – met dank aan met name Restaurant De Branding uit Utrecht – een enorm succes was onder vrienden en familie van onze leden, hebben we in totaal meer dan 750 euro opgehaald voor het goede doel! Van dat fantastische bedrag hebben we 17 vrouwen van Huize Agnes enorm blij kunnen maken met een verwenpakket voor de feestdagen. Dit pakket zat vol met nagellakjes, chocola, maskertjes, bioscoopbonnen en andere verwennerij. Allemaal spulletjes om even helemaal te kunnen relaxen en aan jezelf te denken. En dat hebben deze vrouwen hard nodig!

Wat is Huize Agnes?
Huize Agnes biedt een tijdelijke opvang aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland verblijven. In veel landen en culturen is het voor vrouwen niet veilig. Sommigen vluchten voor besnijdenis, uitbuiting, uithuwelijking, verkrachting of vrouwenhandel, enkelen belanden in Nederland. Als zij om uiteenlopende redenen geen verblijfsvergunning krijgen, belanden zij op straat. Daar zijn zij te kwetsbaar voor. Daarom biedt Huize Agnes hen een veilig onderdak en hulp bij problemen op het gebied van gezondheid, opvoeding, taal en financiën. Hele heftige situaties… Dus deze vrouwen verdienen wel wat extra aandacht! We hebben het met veel plezier gedaan.

En oja, de kinderen van deze vrouwen zijn we zeker niet vergeten, maar die werden (gelukkig) al door heel veel andere mooie acties voorzien van cadeautjes met kerst. Iedereen blij.  In 2019 blijven we ons inzetten voor Huize Agnes en heel veel andere mooie doelen in Utrecht en daarbuiten.

P.S. Om veiligheidsredenen mochten we de vrouwen van Huize Agnes niet op de foto zetten, maar we kunnen je vertellen dat hun glimlach goud waard is!


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top