Twin project Timisoara (Roemenie)


Categorieën Projecten Datum: 17 december 2018

 

Het afgelopen jaar is Rotaract Utrecht een samenwerking aangegaan met Rotaract Timisoara Cosmopolitan (Roemenië) in de vorm van een twin-project. Rotaract Utrecht heeft geld ingezameld door onder andere een zeer geslaagde wijnproeverij te organiseren. Hierdoor zijn er in totaal twee sportdagen georganiseerd voor weeskinderen in Timisoara, waarvan de eerste sportdag plaatsvond op 1 juni. Na een flink aantal Skype sessies tussen beide clubs was het in oktober zover: een deel van onze club is afgereisd naar Timisoara. Daar zouden we helpen met de tweede sportdag voor kinderen van weeshuizen. Eenmaal daar aangekomen bleek er een referendum in Roemenië te zijn, waardoor het voor de weeshuizen niet mogelijk was om de kinderen naar het sportveld te laten komen. In samenspraak is besloten de sportdag twee weken later te organiseren, maar gezamenlijk wel naar de weeshuizen af te reizen om de kinderen alsnog een onvergetelijke dag te bezorgen. Samen hebben we verschillende spelletjes gespeeld. Aan het einde van de middag kregen de kinderen wat lekkers te eten en een goed gevulde goodie bag cadeau (o.a. schoolspullen). Rotaract Utrecht en Rotaract Timisoara Cosmopolitan hebben daarna onder het genot van een hapje en drankje de dag geëvalueerd en wat Roemeense cultuur opgesnoven. Al met al een zeer geslaagd en inspirerend weekend!


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top