Koninginnenacht 2013


Categorieën Projecten Datum: 12 mei 2013

Daar zaten we dan op een vrijdagavond begin april 2012 op de borrel van Rotaract Utrecht. Onder het genot van een wijntje kwam het naderende Koninginnedagproject ter sprake. De traditie van de club is om ieder jaar op de Koninginnenachtvrijmarkt te staan, maar ieder jaar weer komt de vraag: wat zullen we dit jaar doen om een goede opbrengst binnen te halen? Iets ludieks, maar wat…

En daar ontstond ineens het idee om sieraden in Koninginnedagkleuren te maken en die te verkopen voor het goede doel. Zo gezegd, zo gedaan. Een van onze leden heeft jarenlang sieradenworkshops gegeven en kon heel snel zorgen voor rood, wit, blauwe en oranje kralen en allerlei leuke lintjes en bedeltjes. In een mum van tijd kon de hele club bijspringen met rijgen en knutselen. De opbrengst van de armbanden en oorbellen op de vrijmarkt in 2012 was goed, zelfs zo goed dat we dit jaar niet lang hoefden na te denken over wat we zouden verkopen op de Koninginnenachtvrijmarkt; sieraden!

Rotaract Koninginnenacht project Rotaract Koninginnenacht project Rotaract Koninginnenacht project

Nadat we iets eerder begonnen waren met plannen, inkopen en rijgen dan vorig jaar en met het streven om onze opbrengst van vorig jaar te overtreffen, waren er héél veel kralen ingekocht! Een paar avonden in de week voorafgaand aan Koninginnenacht hebben we met veel leden de armbandjes en oorbellen gemaakt. Na de grote inzet van de dames, en ook enkele mannen in onze club, waren we erg trots op onze K-dagcollectie 2013 met veel verschillende varianten van de sieraden van 2012 en ook enkele geheel nieuwe ontwerpen.

Het goede doel voor dit project was hersenonderzoek bij te vroeg geboren baby’s, van de afdeling neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Voor dit onderzoek is Rotaract Utrecht ook druk bezig met het realiseren van een Monopoly Utrecht spel. Over een plekje op de vrijmarkt hoefden we ons geen zorgen te maken; de ouders van een oud-lid van Rotaract Utrecht wonen aan de vrijmarkt en hadden een mooie plek voor ons gereserveerd. Super!

Naast de unieke en handmade sieraden hadden we dit jaar de mogelijkheid om boottochtjes op de grachten en singels van Utrecht aan te bieden. De vader van onze voorzitter bood zijn mooie sloep en stuurmanskunsten aan om onder het genot van een oranjebitter Utrecht vanaf het water te aanschouwen tijdens Koninginnenacht.

Het goede doel was bekend, de kralen waren geregen, de hele club was present voor de verkoop en de sloep lag klaar; laat de Koninginnenacht maar komen!!! De verkoop van de sieraden en de boottochten overtroffen alle verwachting en resulteerde in een opbrengst voor het goede doel van meer dan 700 euro! Een ongeëvenaard succes en een mooie, gezellige activiteit voor ons als club. Doel geslaagd!

 


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top