Koninginnenacht


Categorieën Projecten Datum: 03 mei 2012

Ieder jaar organiseert Rotaract Utrecht met Koninginnenacht een activiteit voor het goede doel. Wij stellen ons altijd als doel om op deze avond tijdens de vrijmarkt in Utrecht zoveel mogelijk geld in zamelen voor het goede doel. Het plannen van deze avond begint al in een vroeg stadium. Eerst wordt er binnen de club goed nagedacht over welke activiteit of verkoop wij gaan organiseren. De tweede stap is het selecteren van een goed doel. In 2012 is er gekozen om zelfgemaakte sieraden te gaan verkopen met als thema “Oranje”. Op Koninginnenacht en dag kleurt de Nederlandse bevolking Oranje of steekt het zichzelf in het rood, wit en blauw. De verkoop van mooie zelfgemaakte sieraden in deze kleuren is erg leuk voor vrouwen om zichzelf uit te dossen met passende en kleurrijke details zoals armbandjes en oorbellen!

Waarom Stichting Gaandeweg? 

Bij toeval zijn wij als club gestuit op Stichting Gaandeweg. Bij het zoeken naar een passende stichting aan wie de opbrengst ten goede zou komen hadden we wel een aantal criteria bedacht. Belangrijk voor ons is dat de stichting niet landelijk bekend moet zijn. Het is voor ons juist leuk om een substantiële bijdrage te leveren aan een goed doel met een directe betrokkenheid tussen het goede doel en onze Rotaract club. Een minder bekend en kleinschaliger doel past dan beter bij ons als club. Een andere criteria is de betrokkenheid van het goede doel met kinderen. Reden hiervoor is dat wij als club nog een ander project gaan organiseren op vaderdag. De link met kinderen en Vaderdag is dan snel gelegd. Bij het zoeken op internet kwam al snel Stichting Gaandeweg naar boven drijven!

Het resultaat
Op zaterdag 28 april zijn de eerste leden van onze club gestart met het maken van de sieraden. Dat is nog een hels karwij om kralen te rijgen op een elastieken koord en gebruik maken van verschillende kleuren. Zondag de 29e weer vroeg in de veren om door te gaan met het maken van oorbellen en armbandjes! In de loop van de middag zijn de eerste leden gestart met het opbouwen van onze stand op de vrijmarkt. Je moet er altijd vroeg bij zijn om een goed plekje te veroveren! Vanaf 18.00 uur klinkt er dan officieel een startsein en mag de verkoop starten. Wij zijn direct als een speer gaan verkopen en hebben getracht zoveel mogelijk vrouwelijke bezoekers aan te spreken. Onze verkoopprijzen hebben wij goed hoog ingezet met 1 armband voor 4 euro en 3 voor 10 euro. Oorbellen mochten verkocht worden voor 5 euro en een hip haarlint voor 1 euro. De mannelijke leden van de Rotaract hadden hun handen vol om zoveel mogelijk vrouwen aan te spreken. De vrouwelijke leden deden vervolgens het advieswerk achter de tafel met onze uitgestalde sieraden. De foto’s geven een goed beeld van ons aanbod!
In totaal hebben wij in circa 4 uren tijd bijna al onze sieraden verkocht! Een fantastisch resultaat, echt boven verwachting! Na aftrek van onze inkoopkosten hebben wij een resultaat weten te realiseren van 415 euro voor Stichting Gaandeweg! Met veel energie werken wij nu aan het volgende project Vaderdag. De opbrengst van zowel Koninginnenacht en Vaderdag wordt aan Stichting Gaandeweg aangeboden voor het realiseren van hun geweldige doelstellingen!


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top