ShelterBox Challenge


Categorieën Projecten Datum: 28 september 2011
2011 Shelterbox Challenge

In het weekend van 3 en 4 september deed Rotaract Utrecht als één van de negentien teams mee aan de ShelterBox Challenge Amsterdam. Met z’n vieren moesten we gedurende twee dagen met een lege ShelterBox allerlei opdrachten doen in Amsterdam. Voor alle goed uitgevoerde opdrachten kregen we punten. Nadat onder andere Tom Henderson – oprichter van de ShelterBox-het startschot had gegeven op het Beursplein gingen alle teams van start. We moesten binnen 5 uur zoveel mogelijk opdrachten van de in totaal 15 opdrachten uitvoeren. Daarnaast moesten we door middel van een ruilopdracht een ShelterBox- sleutelhanger inruilen voor een voorwerp wat wij graag in de Box zouden willen zien.

Onze eerste opdracht bestond uit het opzetten van een ShelterBox- tent op de marinebasis waarin we die nacht zouden slapen. Deze opdracht nam vrij veel tijd in beslag waardoor we na de eerste opdracht al achterlagen op schema. Gelukkig konden we veel goedmaken met de tweede opdracht; hints. Daarna moesten we- nadat we een poster van de inhoud van de ShelterBox hadden gezien- raden welke drie voorwerpen niet in de Box hoorden. Vervolgens hadden we een raadspel over beroemdheden waarna we naar het Vondelpark gingen voor een zoekopdracht naar een ShelterBox in het park. Toen door naar het Rembrandtplein waar we onze tekenkunsten konden laten zien door het tekenen van een ware kopie van het Rembrandtbeeld. De laatste opdracht die wij binnen onze tijd nog konden halen was een opdracht op de Dam. Daar stond een tent opgesteld waarbij wij binnen vijf minuten moesten proberen om zoveel mogelijk mensen door deze tent te laten lopen. ’s Avonds had Rotaract Amsterdam een heerlijk Indonesisch buffet geopend waarna we nog een borrel hadden als afsluiting van de eerste dag.

De dag erna was het programma aangepast in verband met de slechte weersverwachtingen. Hierdoor deden we op zondag alle opdrachten op de marinebasis. We begonnen met een danswedstrijd waarna we ons ruilvoorwerp moesten presenteren aan Tom Henderson. Onze inbreng was een douchezak die men zou kunnen ophangen aan een boom. Het water in de zak warmt zichzelf op door zonne- energie. Andere voorwerpen waren onder andere zeep en speel kaarten. Als laatste opdracht deden we een skippybal- wedstrijd op een enorme skippybal waar je met z’n vieren op kon. Daarna was de prijsuitreiking. Afgezien van een gewonnen tekenwedstrijd hebben de andere teams ons verslagen met de andere opdrachten waardoor wij uiteindelijk zevende waren van de negentien teams. Al met al een super- challenge- weekend geweest!2011 Shelterbox Challenge


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top