Shelterbox Citycamp


Categorieën Projecten Datum: 20 augustus 2010

Op zaterdag 4 september organiseert Rotaract Utrecht het ShelterBox CityCamp. Om aandacht te vragen voor het werk van ShelterBox zetten we een echt tentenkamp op achter het Stadhuis (Korte Minrebroederstraat). Voorbijgangers kunnen meemaken hoe het is om te wonen en te leven in een tent wanneer je huis verdwenen is door een (natuur)ramp. ShelterBox is een internationale organisatie die onderdak biedt na een ramp zoals bijvoorbeeld een tsunami of aardbeving. In Haiti bijvoorbeeld zijn er in 2010 al ruim 22.000 shelterboxen ingezet. In Pakistan inmiddels 3000. De box bevat een grote familietent, grondzeilen, dekens, een waterfilter en nog veel meer. Elke box heeft een barcode die je op Internet kunt volgen, zo zie je direct waar de box wordt ingezet. Elke box kost 750 euro inclusief transportkosten en weegt ongeveer 50 kilo. Rotaract vindt het werk van ShelterBox erg belangrijk en hoopt dan ook met het CityCamp project genoeg geld op te halen voor het aanschaffen van 1 of 2 boxen. Een aantal sponsoren hebben al bijgedragen aan deze doelstelling, waaronder hoofdsponsor Pioneer, boekhandel Selexyz, drukkerij De La Montagne, Edison B.V. en Concept Plus.

Shelterbox

 

Nieuwsgierig? Kom ook langs op 4 september en maak kennis met ShelterBox en Rotaract Utrecht. Meer informatie over ShelterBox zie www.shelterbox.nl.


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top