Clubweekend in Januari


Categorieën Projecten Datum: 30 januari 2010

Op vrijdag 15 januari ontwaakten in de stad Utrecht de Raccers voor weer een nieuwe dag. Niet een gewone dag maar het begin van weer een mooi weekend met zijn allen! Ondertussen wrijf ik de slaap uit mijn oogjes en pak ik mijn eerste bakje koffie van deze dag. Ik denk na over wat er dit weekend gaat gebeuren, het jaarlijkse Clubweekend van de Rotaract! Met de ledencommissie hebben wij al vanaf de zomer een aantal avonden bijeen gezeten om snode plannetjes te bedenken voor dit weekend. En dan nu is het zover 15 januari 2010. De plannen zijn gemaakt en de rollen verdeeld. Laat het weekend maar komen!
16.30 De eerste Raccers vertrekken naar onze bestemming voor dit weekend: Rotterdam! Voor veel mensen is het tot op het laatste moment een verrassing gebleven waar we dit jaar ons jaarlijks weekendje gingen vieren. Dat blijft toch altijd weer een leuk fenomeen! Vrijdagavond rond 21.30 was de vrijdagploeg compleet en iedereen ingescheept. De flessen wijn en de biertjes werden losgetrokken en al spoedig waren de eerste liederen al over de Rotterdamse Maas te horen. Vooral de broodjes bapao in de snackbar deden het goed want ja wie heeft er nu een snackbar, jij of ik?
De avond werd nog verder opgeluisterd door het prachtige spel: 30 Seconds! 5 onderwerpen raden door middel van een beschrijving in je raadt het.. 30 seconden. Uiteraard leidde dit tot de nodige hilariteit onder de Raccers. Want ja hoe beschrijf je: Tatjana.. (Dikke tieten, blond en ohh buurman wat doet u nu..?) Duyvis..(Het is pas een feest als..).Om de goede stemming voort te zetten zijn wij vervolgens de rosse buurt van Rotterdam ingedoken. In een gezellig warme rode kroeg met een mooi tapijtje hebben wij de avond nog eens goed doorgenomen en vol interesse werden de dames van lichte zeden door de mannen geanalyseerd.
Zaterdagmorgen 16 januari 09.00 ging de wekker en snel ontbijten voor onze 1e activiteit op deze dag. In de loop van de ochtend druppelden er nog een paar Raccers binnen vanuit Utrecht. De PD commissie deed de aftrap deze morgen. Een erg creatief begin van de dag met als opdracht teken je buurman/vrouw. De conclusie kan getrokken worden dat er weinig creatief en kunstzinnig talent in onze vereniging zit.. Wat een lelijkerds zeg.. Uitzonderingen daar gelaten uiteraard! Marten nam vervolgens het stokje over en deed een college Overtuigingskracht. Een aantal technieken en onderzoeken over overtuigingskracht werden besproken om dit vervolgens in een gemeenschappelijk spel (wolven en burgers) toe te passen.

Hierna was het de nodig tijd om na een lekker soepje snel de stad te verkennen. Hoe doe je dit beter dan de Euromast te bestijgen? Prachtig om met zn allen op het hoogste punt van Rotterdam te staan. Hier heerlijk nog een warm drankje genuttigd om de inwendige mens even te verwarmen, het was toch wel koud daarboven! Tijd om door te gaan naar onze 3e activiteit. Na een lekkere stevige wandeling door de mooie buurten van Rotterdam kwamen wij aan in een Vogelaarwijk om daar eens een bowlingbal over de baan te gooien. Naast de bowlingballen waren ook de bitterballen erg in trek.

Ja en toen.. na zonneschijn volgt regen.. om vervolgens te veranderen in natte sneeuw. Bah wat een vies weer en dan is er ook nog een storing bij het tramverkeer. Eerst even naar de boot omdat de vrouwen zich mooi wilden maken voor de nachtelijk uitstap in het R’damse nachtleven. Uiteindelijk na een mooi omzwerving in een leuk eettentje terechtgekomen waar we voor een studentenprijsje heerlijk hebben gegeten. Hulde aan Wilfred! Onze jaarlijkse traditie van gedichten en cadeaus werden tussen de gerechten door uitgevoerd. Eerlijk is eerlijk maar hier liggen toch meer onze talenten. Wat kunnen sommige van ons toch iemand heerlijk te kakken zetten. Na het eten snel door naar een kroeg voor een afzakkertje. Na dit borreltje zijn sommige weer teruggegaan naar de boot voor nog een rondje 30 Seconds! Uiteraard hebben een aantal Die Hards Raccers de eerste de beste danstent opgezocht om zich vol te laten gieten met goedkoop bier (3 halen 1 betalen). Vanzelfsprekend had dit een goede uitwerking op de dansmoves van een ieder.. Met een hoop gelal en gebras werd ons jacht voor dit weekend weer opgezocht. Het is een wonder dat er niemand van de steiger is gekukeld.

Zondagmorgen 11.00 auw hoofdpijn! Wat een brakke toestand aan boord. Alle verhalen van die avond werden nogmaals beleefd en toegelicht aan iedereen die het maar wilde horen!

Na het ontbijt opruimen en tijd voor een groepsknuffel. De boot werd verlaten en de rust keerde weder op de Rotterdamse Maas. Alle Raccers kozen hun eigen weg iedereen hield er wel een souvenier aan over namelijk de button: Toppertje!

http://lh4.ggpht.com/-BQQz28FKOJQ/S9WFLPzGIzI/AAAAAAAABsg/ZGyb8jjx-3Q/P1160017.jpg

http://lh6.ggpht.com/-yT_paze4LkY/S9WFQoXWyaI/AAAAAAAABsg/qtWuIVaylPM/P1160034.jpg

 

http://lh4.ggpht.com/-ODRKrharBE8/S9WFV6b30FI/AAAAAAAABsg/xYo6YUptlkY/P1160050.jpg

http://lh6.ggpht.com/-6E2btTQ2J0A/S9WFYu_GLoI/AAAAAAAABsg/oIHCtqKRKb0/P1160058.jpg

 


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top