Banketletteractie


Categorieën Projecten Datum: 06 juni 2009

De banketletteractie van Rotaract Utrecht

Een banketstaaf is een lekkernij waar we niet zonder kunnen tijdens de feestdagen. Normaliter wordt deze overheerlijke lekkernij gekocht uit de schappen van de dichtstbijzijnde supermarktketen, maar zoals de bakker ze maakt, smaken ze toch het beste!

Met deze insteek hebben wij in November een project opgezet om banketletters te verkopen van zeer goede kwaliteit, gebakken door bakkerij het Stoepje. De opbrengst voor deze actie is naar Stichting Filibata gegaan, een Nederlandse stichting die zich inzet voor Filippijnse kinderen voor wie een zorgeloze toekomst verre van vanzelfsprekend is (Fili staat voor de Filippijnen en Bata voor kinderen). De opbrengst is om precies te zijn naar ongeveer 30 Filippijnse kinderen gegaan die iedere dag zo’n 10 kilometer moesten lopen om naar school te kunnen en weer thuis te komen. Met deze opbrengst is het mogelijk gemaakt om een Jeepney aan te schaffen, een verbouwde en bont gekleurde legertruck waarmee de kinderen van en naar school kunnen worden gebracht. Dit is gelukt, zoals op de foto’s te zien is!

Ieder lid van Rotaract Utrecht is in de aanloop naar de feestdagen de banketletteractie flink gaan promoten, o.a. bij werkgevers als ING Bank, Agis Zorgverzekeraars, Gemeente Oegstgeest en Rabobank. Fantastisch grote orders zijn er behaald en we hebben met de opbrengst van iets meer dan 900 banketletters de volledige aanschaf van de Jeepney kunnen bekostigen!

Het was even passen en meten met de opslag van de banketletterstaven in het berghok van Hugo (zijn racefiets moest tijdelijk elders opgeslagen worden), maar het is ons gelukt! Ook de distributie van de letters leverde leuke taferelen op; zo bleken er wel 10 dozen banketletters in een Fiat Panda te passen en was de colonne personenauto’s die op een zonnige wintermiddag volgeladen naar het gemeentehuis van Oegstgeest reed ook een mooi gezicht! Na een week kon de fiets weer in het berghok en zaten vele mensen door het hele land van hun overheerlijke roomboter-amandelletter te genieten.

 

Volgend jaar pakken we deze actie nog groter aan en hopen we net zulke superblije foto’s te ontvangen van het goede doel waar we ons dan op richten. De gedachte dat deze kinderen nu niet meer zo ver hoeven te lopen, langer kunnen slapen en zich nu beter kunnen concentreren tijdens de lessen maakt ons bij Rotaract Utrecht in ieder geval heel blij! Wij wensen de kinderen een goede toekomst toe en willen ING, eBuddy, Rabobank, Procurios, Stichting Filibata, AGIS zorgverzekeraars, 3Namiek, JSO Gouda, Gemeente Oegstgeest, Stichting Anton Constandse, vrienden en familieleden bedanken die ons geholpen hebben met het geweldige resultaat van dit project!

 

– Rotaract Club Utrecht

 

Klik hier voor een impressie van de kinderen, leefomstandigheden en een foto van de Jeepney.

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.

 

Banketletter


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top