Dompleindiner


Categorieën Projecten Datum: 05 mei 2008

Rotaract Utrecht heeft samen met Rotary Utrecht op zondag 8 juni het allereerste dompleindiner georganiseerd. Het diner was bedoeld voor inwoners en liefhebbers van de stad Utrecht met als thema ‘Ontdek het verborgen Domplein’. Het diner was een groot succes en er is maar liefst 5.000 euro opgehaald voor het goede doel, de Rafaelschool in Utrecht.

De avond bood plaats aan 200 gasten die onder het genot van een stralende zon en entertainment aan prachtig gedekte tafels op het domplein konden dineren. De gasten zijn rond half zes feestelijk ontvangen met een glas champagne en overheerlijke hapjes. Tussen de gangen van het diner door werden de gasten vermaakt door lezingen van Marion Bloem. Zij vertelde over haar eigen jeugd in Utrecht en over de geschiedenis van Utrecht, met het domplein in het bijzonder. Tevens onthulde zij het geheim van het domplein: namelijk dat de Spanjaarden als eerste het domplein ontdekte en niet de Romeinen.

Naast de lezingen zijn de gasten vermaakt met optredens van echte troubadours en de prachtige zang en dans van een Spaanse flamenco zangeres. Na het eten was er gelegenheid om zelf met de voetjes van de vloer te gaan. Tot een uur of elf werd er enthousiast doorgedanst.

De opbrengst van de avond is voor de Rafaelschool in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De Rafaelschool verzorgt voor stad en regio Utrecht (voortgezet) speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met een verstandelijke handicap. Er zijn ruim 180 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Van de opbrengst worden nieuwe speeltoestellen gekocht. De kinderen van de Rafaelschool hebben als dank borden beschilderd waar de gasten het voorgerecht van aten. De bordjes mochten mee naar huis.

Niet alleen Rotary en Rotaract zette zich in, ook studenten van de Hogeschool Utrecht waren mede verantwoordelijk voor het succes van de avond. Leerlingen van ROC Midden Nederland hebben hun steentje bijgedragen: Zij serveerden het diner in samenwerking met cateraar OudLondon en zorgden die dag voor beveiliging.

De avond was een groot succes en na vele dankwoorden en daverend applaus kwam de avond tot een eind. Op naar het dompleindiner 2009!

 www.dompleindiner.nl

Download de uitnoding hier

http://lh3.ggpht.com/-J63Tvl7TAW0/SvbArkKWqvI/AAAAAAAABLc/dLpJZrt_69Q/Dompleindiner%252520044.jpg

http://lh5.ggpht.com/-66mJ9RFeMmA/SvbA57r7pQI/AAAAAAAABMM/zFGUqnEVXdE/Dompleindiner%252520057.jpg

http://lh6.ggpht.com/-wjviS22jbZs/SvbBOZ6yF1I/AAAAAAAABNM/zxqa7OZBTQM/Dompleindiner%252520076.jpg

http://lh6.ggpht.com/-7tuuxpjzdsM/SvbBYFGzh5I/AAAAAAAABNs/wnaaqovw1Ww/Dompleindiner%252520085.jpg

http://lh3.ggpht.com/-E2AGif3Pl1g/SvbBx3YJv6I/AAAAAAAABPE/9-IEewxefPM/Dompleindiner%252520113.jpg

http://lh5.ggpht.com/-kzT4Wli6D3s/SvbB3Ll-gRI/AAAAAAAABPc/QdBCCffwsW4/Dompleindiner%252520117.jpg

Ons Utrecht – 8 juni 2008
Ons Utrecht
  Ons Utrecht – 21 mei 2008
Ons Utrecht
UN AD – 8 mei 2008
UN / AD 

 


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top