S(w)ing for Africa!


Categorieën Projecten Datum: 10 mei 2008

Op zaterdag 12 april hebben de Rotaractclubs Utrecht en Den Bosch een muzikale avond met een Afrikaanse tintje georganiseerd voor de St. Agnes basisschool in Iganga, Oeganda. Ongeveer 200 kinderen tussen 5 en 16 jaar gaan hier naar school. Daarnaast worden er 25 jongens en meisjes opgevangen in een weeshuis.

Onderwijs volgen is voor ons vanzelfsprekend, maar een luxe in Oeganda: in het district Iganga gaat slechts een kwart van de kinderen naar school. Ouders kunnen de kosten voor het reguliere onderwijs (ongeveer € 250 per jaar) niet betalen. Daarnaast zijn er veel weeskinderen als gevolg van de hoge sterfte door malaria en AIDS. De school is primitief en heeft gebrek aan schoolbanken, lesmateriaal en leesboeken. Door hulp van buitenaf is er onlangs een sanitaire ruimte en een gebouw voor medische voorzieningen gebouwd. Er moet echter nog veel gebeuren, zoals het aansluiten van elektriciteit, lesmateriaal en medicijnen inkopen, zorgen voor kleding voor de kinderen en het medisch centrum afbouwen en inrichten.

Zang en muziek maken een belangrijk onderdeel uit van de Afrikaanse cultuur. De avond stond daarom in het teken van het demonstreren van je eigen zangkunsten! Voor  €2,- kon je een Karaokenummer kopen die je mocht voordragen aan je mede-Raccers. Fantastisch zangtalent barste los op nummers van André Hazes en overige Nederlandstalige nummers!

De opbrengst van de avond is genoeg om voor ongeveer twee weeskinderen een slaapplek in te richten en onderwijs te laten volgen! Bedankt!

 

Swing for Africa

http://lh6.ggpht.com/-29GL7JsyQ9I/SvbAGMc7gWI/AAAAAAAABJI/EbovmZjsP00/ProjectSwingforAfrica10.jpg

http://lh5.ggpht.com/-cruRuAaRhrU/SvbAFpmM2KI/AAAAAAAABJE/fs9DH_B_E-A/ProjectSwingforAfrica1.jpg

http://lh5.ggpht.com/-kGuXKW6-DpY/SvbAG34brpI/AAAAAAAABJQ/WgtPr8QfMmw/ProjectSwingforAfrica12.jpg

http://lh5.ggpht.com/-IAKs2Y0HBhQ/SvbAL4NfljI/AAAAAAAABJ8/9yRlAco8DFo/ProjectSwingforAfrica3.jpg

http://lh4.ggpht.com/-xacLVU6p8I4/SvbAKOlhfjI/AAAAAAAABJs/QEo9TjQxjQs/ProjectSwingforAfrica19.jpg


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top