Speeddate 2nd edition


Categorieën Projecten Datum: 10 maart 2008

Valentijn special: Speeddating in Utrecht

Zo rond Valentijn zijn er twee mogelijkheden: thuis in je eentje wegsuffen op de bank met een glas slechte wijn, kijkend naar ‘alles is liefde’ en snaaiend aan de chips of je benut je kansen en waagt een poging om die lege plek op de bank op te vullen met een gezellige date.

In het weekend voorafgaand aan Valentijnsdag organiseerde Rotaract Utrecht een speeddate avond het goede doel. Een tweede keer op rij, want het succes van vorig jaar moest herhaald worden. Twee speeddaters wonen inmiddels samen! Rotaract Utrecht heeft dit jaar dan ook de lat een tikkeltje hoger gelegd en het streven is dat we volgend jaar kunnen vertellen dat er niet één stelletje is ontstaan, maar zelfs twee!  De opbrengst van de avond gaat naar de Nederlandse Brandwondenstichting.

60 mannen en vrouwen ontmoetten elkaar in club Storm in Utrecht. De versierde ruimte met grote harten en andere rode toeters en bellen, bracht iedereen goed in de stemming. Mocht de spanning net te veel zijn en het zweet je uitbreken, was er verkoeling te zoeken aan de bar waar ze naast het gewone biertje ook het ‘ijskoude’ biertje schonken.

Net als vorig jaar, verkeerden de dames in de luxueuze positie om te mogen blijven zitten. De heren konden hun gevoel voor richting testen en mochten iedere keer verschuiven van plaats. Uiteraard ging deze verschuiving niet zonder gevolgen, want bij een gebrek aan richtingsgevoel resulteerde dit in een trio-gesprek, of een uno-gesprek. Het moet voor de mensen ook niet te gemakkelijk gemaakt worden, want een stukje uitdaging hoort bij het spel. Er ontstonden gezellige gesprekken, maar ook gesprekken dat je aan mensen zag dat ze uit verveling het liefst via de muren het pand zouden verlaten, terwijl ze in de volgende date de tent afbraken van enthousiasme. Waarschuwingen werden gegeven voor dates die je moest zien te vermijden. Maar op ieder potje past een deksel (en soms ook meerdere), alle deelnemers hadden het goed naar hun zin. Soms moest er naarstig naar een potlood of pen gezocht worden om alles nog even aan te kruisen, terwijl anderen sowieso in waren voor een date en overal ‘ja’ invulden. Een uitstekende pilot van je marktwaarde.

Candlelight, wie kent het niet? De zwoele gedichten met prachtige inhoudsloze teksten van Jan van Veen die eenieder onmiddellijk in de meest romantische sferen brengt. De romantische sfeer kon al niet meer op, maar bereikte de top toen ons aller Jan ten tonele verscheen. Helaas was de echte Jan schor, maar net als bij Sinterklaas bestaat zijn schare uit een aantal hulp-Jans, en zijn beste hulp-Jan was bereid om de geliefden nog een stapje dichter bij elkaar te brengen. Met een krakende microfoon bracht Jan de mierzoete gedichten ten gehore voor de uitverkorenen van de avond en je zag de tranen van ontroering blinken in een aantal ogen. Die Jan toch.

Na alle dates was er voldoende gelegenheid tot het napraten en lekker te dansen in Club Storm. Een aantal mensen zocht elkaar meteen weer op, en de organisatie heeft goede hoop dat er een aantal heuse matches is ontstaan. Voor diegenen die de liefde van hun leven helaas niet hebben ontmoet tijdens deze succesvolle avond, had Rotaract Utrecht – attent als de club is – ook een uitstekend alternatief: het gezellige café de Kosten Koper!

 

 

Speeddate 2008


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top