Champagneproeverij!


Categorieën Projecten Datum: 10 december 2007

Half december togen twee leden van de commissie met een auto die bijna uitpuilde van de cadeaus naar de Wiekslag, een school in een indrukwekkend oud klooster in Amersfoort. De 70 kinderen op de deze school, in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, zijn afkomstig uit vluchtelingen-kampen wereldwijd en komen met hun ouders op uitnodiging van Nederland en in samenwerking met de UNHCR voor vier maanden naar Amersfoort. Hierna krijgen de gezinnen woningen toegewezen door het hele land om zich daar te vestigen. De kinderen hebben nog nooit speelgoed of knuffels, maar ook zo iets als een tandenborstel of wc gezien. Zij komen in een voor hen compleet nieuwe wereld en op de Wiekslag, hun eerste Nederlandse school, leren zij de Nederlandse taal en gewoontes, maar ook onze tradities als Koninginnedag en Sinterklaas.

Per klas volgde een warm welkom met soms een heus (kerst)lied. Vol verwachting en nieuwsgierigheid werden de cadeaus door de kinderen uitgepakt. De blijde en stralende gezichtjes waren ontroerend. Voor velen was dit het eerste cadeau dat ze ‘zomaar’ kregen en ook nog eens mee naar huis mochten nemen! Ook de klassencadeaus zoals Duplo, Lego, Kapla en knuffels vielen goed in de smaak bij de kinderen en de juffen.

In januari kreeg de commissie hele bijzondere post: iedere klas had prachtige tekeningen gemaakt om alle mensen van de champagneproeverij te bedanken voor de cadeaus. Wij wensen de kinderen een liefdevol en gelukkig nieuw thuis en komen graag nog een keer terug!

Roelinde, Margriet, Yvonne, Marlies, Angelique & Marleen

Bekijk ook de site van Sprankelend: www.sprankelend.nl

 

Champagneproeverij


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top