2007 April: Ryla


Categorieën Projecten Datum: 18 april 2007

RYLA staat voor Rotary Youth Leadership Award en wordt ,zoals je in de naam kan zien, georganiseerd door Rotary. Rotary Utrecht–Noord heeft het mogelijk gemaakt dat wij met z’n vieren uitgezonden werden. Hieke, Koen en Jantine van onze club en Rogier als oud lid mochten het gaan beleven!

Met zeker 25 graden stapte we vrijdag rond 17.00 vol verwachting de auto in. De Ryla van district 1570 vond plaats in Zeist op het landgoed Woudschoten. Wat zou ons te wachten staan?Bij aankomst mochten we eerst onze mooie kamers checken om vervolgens aan de borrel te beginnen. Iedereen maakte onder het genot van een drankje kennis met elkaar. Wat doe jij in het dagelijks leven? Wat brengt jou hier? Wat verwacht jij?

Na een heerlijke maaltijd werd ons al iets meer duidelijk wat er die avond van ons verwacht werd. In groepen gingen we het ‘knollenspel’ doen. Met elkaar moest je een tot een oplossing komen van een vraag. Ieder had een stukje informatie. Heel leerzaam om te weten welke rol je neemt in een groep en hoe het groepsproces verloopt.  Na de eerste opdracht was het weer tijd voor ontspanning. Lekker met elkaar aan de bar napraten. Sommigen gingen op tijd naar bed, want het beloofde een zware dag te worden zaterdag en anderen bleven lekker aan de bar hangen.

Zaterdag was de dag waar het om draaide. Heel vroeg zat iedereen in zijn nette, zakelijke kleding aan het ontbijt. En weer de vraag: ‘wat zou ons te wachten staan’. Daar kwamen we dan eindelijk achter. Het was een hete zomerse dag en wij moesten hard aan het werk. Terwijl veel Nederlanders voor het eerst dit jaar naar het strand gingen om bruin te worden werden wij benoemd tot directeur van het bedrijf MAB. Met een cases van 50 pagina’s moest je in een uur je inleven in het bedrijf en de situatie. Wat de situatie was verklappen we niet . Wel kunnen we vertellen dat we moesten onderhandelen en overtuigen bij de OR en Raad van Bestuur. Natuurlijk wilde zij beiden wat anders en moest jij daar uit zien te komen. De OR en RvB waren goed in hun rol en werden ‘gespeeld’ door verschillende Rotarians . Uiteindelijk werd je beoordeeld op je sociale vaardigheden ,communicatieve vaardigheden, onderhandelingsvaardigheden en managementvaardigheden. Het was mooi te zien hoe iedereen in z’n rol zat, maar elkaar ook hielp. Tussen de besprekingen door probeerden iedereen nog wat van het mooie weer mee te krijgen.

Zaterdagavond was dan eindelijk de spanning er af en dat werd gevierd met een heerlijk diner en een leuke borrel met entertainment. 

En tja toen was de volgende ochtend wel weer heel vroeg… Met als afsluiting op zondag een training onderhandelen en een lunch moesten we afscheid van elkaar nemen. Best gek na zo’n intensief weekend met z’n allen.

Moe maar voldaan stapte we met z’n vieren in de auto op weg naar Utrecht. Terugkijkend op een heel leerzaam, gezellig, fantastisch weekend!!

Wij willen graag de RYLA commissie D1570 bedanken voor het fantastische weekend!!!!Daarnaast natuurlijk veel dank aan onze moederclub Rotary Utrecht-Noord, die het voor ons heeft mogelijk gemaakt!                                                                

Namens Hieke, Koen, Rogier en Jantine

 


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top