2007 Maart: Workshop


Categorieën Projecten Datum: 07 april 2007

Autonomie en afhankelijkheid in relaties

We bevinden ons allemaal in een web van relaties, zowel in ons privé leven (familie- vriendschaps- en liefdes relaties) als op ons werk.  Voor een goede invulling van een relatie is een zekere vorm van autonoom denken en handelen vereist. Autonomie betekent: het verleden kunnen verwerken en loslaten, je eigen koers kunnen bepalen door middel van inzicht en bewustwording, proactief in het leven staan. Vaak echter zijn we verstrikt geraakt in vaste patronen en stereotype manieren van reageren. Emotionele problematiek ten gevolge van een onverwerkt verleden kan een relatie tussen twee partners, zowel in werk als privé situaties, ernstig verstoren. We reageren dan afhankelijk van ons verleden (pijn, verdriet, onzekerheid, angst) en kunnen vaak niet meer helder zien wat er nu eigenlijk aan de hand is. De problemen die hierdoor in onze relaties ontstaan weten we niet meer constructief op te lossen. Partners gaan uit elkaar, vriendschappen worden verbroken en in de werksfeer gaan we op zoek naar een andere baan.  Hoe kan het anders? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we gelukkig zijn zowel in ons privé leven als op ons werk? Deze workshop geeft inzicht in het onderscheid tussen autonomie en afhankelijkheid in relaties. Er zullen voorbeelden worden gegeven en er zal een praktische oefening worden gedaan. Onderwerpen als geweldloze en oplossingsgerichte communicatie komen aan de orde. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen.

De workshop wordt verzorgd door Drs. Ottoline Koppens, echtscheidingsbemiddelaar en mediator


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top