Love was in the air!


Categorieën Projecten Datum: 18 februari 2007

Rotaract Utrecht organiseerde zaterdag 10 februari 2007 een speeddate voor het goede doel

Het begon, zoals ieder ander project, als een idee. Kunnen we het fenomeen speeddaten niet verbinden aan een actie voor  het goede doel? Overtuigd door twee ervaringsdeskundigen, besloten we het erop te wagen. Dit moeten wij beter kunnen!

De commissie werd gevormd, bestaande uit Hieke, Martijn, Job, Marije, Emma, Martine, Jantine en Eline. Het goede doel werd al snel gevonden, Villa Joep zet zich in om geld in te zamelen om onderzoek te stimuleren naar neuroblastoomkanker bij kinderen (www.villajoep.nl), dit past precies bij ons voornemen om dit jaar doelen te steunen die op wat voor manier dan ook met kinderen te maken hebben.
Er werd voor de locatie contact gelegd met de o zo foute maar leuke retro discotheek ‘Aus der Reihe Derrick’ in het centrum van Utrecht. Een richtig dufte disco waar we aansluitend nog een lekker dansje konden wagen op de dansvloer. Een perfecte locatie!

Met de locatie in ons achterhoofd kreeg de avond steeds meer vorm. Het aanmelden kon beginnen. Helaas lag rond deze tijd onze website nog uit de lucht. Gelukkig maakt tegenwoordig iedereen gebruik van Hyves, een leuke interactieve manier om toch nog aandacht en informatie te geven over dit unieke evenement (http://racspeeddaten.hyves.nl).

De promotie van ons project ging verder op het jaarlijkse kerstgala, dit keer in Alphen a/d Rijn. Met kleine, roze kaartjes waarop Cupido@Utrecht trots prijkte, probeerden de mannen de vrouwen over te halen en vice versa. Blijkbaar succesvol reclame gemaakt, de aanmeldingen stroomden binnen!

Uiteindelijk kwamen we 3 vrouwen te kort, onze eigen clubdames Emma, Martine en Eveline vielen in. De avond kon beginnen! Enigszins onwennig, en onder strenge tijdsbewaking van DJ Hieke, begon de eerste ronde. Ready? Steady? Date!

Deelnemer Emma vond ‘de eerste paar gesprekken een beetje onwennig, maar de informele ruimte in de Derrick en de niet altijd logische ‘wisselroute’ droegen bij aan een ontspannen sfeer.’

Voor deelnemer Maarten was het een aparte ervaring. Volgens eigen zeggen was dit de eerste keer dat hij meedeed aan een speeddate avond. ‘Toch twijfelde ik om mee te doen, gelukkig won de lol het van het stemmetje in mijn hoofd wat mij waarschuwde…’ De volgende dame vinden was voor sommige heren al lastig, hoe zouden hun gespreksvaardigheden wel niet zijn…? Gelukkig bleven de dames zitten, stiekem lachend om sommige gedesoriënteerde mannen. Grappig vond deelnemer Maarten ook ‘dat je er van te voren een voorstelling van probeert te maken… je zit te denken over openingszinnen en potentiële escapes als een gesprek niet leuk is… bijvoorbeeld ‘ik moet even naar de w.c., sorry bestel maar bier’ ‘. Ieder zijn eigen manier natuurlijk.

Volgens deelnemer Emma waren de vragen die het meest gesteld werden: Zit je ook bij de Rotaract?’ ‘Waar werk/woon je?’ en ‘Wat zijn je hobby’s? ‘Dit ben je dan na 10 gesprekken wel een beetje zat, dan komen de wat vreemdere vragen als lievelings kleur/geur/film/eten..’

Om 23 uur was de Derrick open for regular business. Helaas vonden sommige deelnemers het heel lastig om hun formulier bij zich te houden, een tiental formulieren zijn dan ook nooit meer gevonden. Bang voor de uitslag? Of te verlegen om het x aantal matches onder ogen te zien? We zullen het nooit weten.

De DJ begon met draaien, en er werd nog lang nagefeest in de disco die de jaren ’70, ’80 én ’90 doet herleven…..

Volgens deelnemer Maarten was ‘de gehele avond briljant.. Heb mij prima vermaakt! Maar 20 gesprekken zou ook wel prima zijn geweest…’

Deelnemer Emma vond de avond ‘reden genoeg tot napraten en dansen op eighties muziek!’

De volgende dag werden de formulieren ingevoerd in een LoveMatrix, en kreeg iedereen een persoonlijk e-mail met zijn / haar matches. Al met al een geslaagde avond, waar de liefde misschien wel is opgebloeid tussen de deelnemers! Wat dus begon als een ludiek idee is uitgegroeid tot een succesvol evenement.

Speeddaten voor het goede doel is voor herhaling vatbaar!

 

Eline van Baal

 

 “Alleen..
helemaal alleen.
Niemand die op je wacht
geen thuis,naar huis.
Waarom..
Geen mens die je teder zacht
je in de armen neemt,
zachtjes streelt,
in je ogen leest,
ik heb je lief.

Helemaal alleen
in bed.
Niemand die je verwarmd,
naar je luistert,
zachtjes fluistert,
ik hou van jouw..
Ontbijt zonder warmte,
het is kil,
dit is niet wat ik wil”

Image


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top