2007 Januari: Ractueel


Categorieën Projecten Datum: 02 januari 2007

Jaargang 33, januari 2007, nr. 2

RAC Utrecht in 2006-2007: Another Perspective on the Triple P and Capital S

Op 4 september werd het nieuwe seizoen van RAC Utrecht gestart met een kick off in het Wilhelminapark in Utrecht Zuid. Met een vraaggesprek – naar een idee van de LAMA’s – is afgelopen seizoen geëvalueerd en is een blik op het komende seizoen geworpen. Na de dronkenmans-en-eieren-race (foto’s op www.rotaract-utrecht.nl ;)) zijn in Café Primus de voorstellen van het nieuwe bestuur gepresenteerd. Aan het einde van de drukbezochte vergadering werd geklonken op het nieuwe seizoen en op de voorstellen van het nieuwe bestuur welke unaniem werden aangenomen. 

In deze RACtueel neemt RAC Utrecht je mee in de strategie voor dit seizoen, zodat je een beeld hebt van onze club Utrecht en onze voornemens. Wellicht dat jij het komende seizoen – na ons vijfde Lustrum ‘Bling it On’ dit jaar – ook wel weer één onze activiteiten kunt bijwonen!  In het seizoen 2006-2007 komen de pijlers van het seizoen 2005-2006 terug, namelijk: Projects, Professionalisation, Personal Development, Sociability. Echter, met een andere focus. Vandaar ook onze missie & visie: ‘Another perspective on the Triple P and Capital S’. De focus is verlegd van Projects en Professionalisation naar Projects en Personal Development. Overigens gaan de activiteiten op het gebied van Professionalisation en Sociability onverminderd door (check voor borrels www.rotaract-utrecht.nl)!! 

Projects is en blijft de hoofdpijler van het beleid van RAC Utrecht. Doelstelling van de club is geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van projecten. Dit jaar heeft RAC Utrecht voor het thema ‘kinderen’ gekozen. Kinderen uit ontwikkelingslanden en/of vroegere oorlogsgebieden, maar ook kinderen met een handicap of kinderen in achterstandswijken. Met het eerste project heeft RAC Utrecht Pax Kinderhulp gesponsord, een organisatie die kinderen uit Bosnië een vakantie van 3 weken rond Kerst in Nederland wil geven.

Aan de pijler Personal Development wordt invulling gegeven door activiteiten te organiseren voor persoonlijke ontwikkeling. Zo organiseerden wij op 30 oktober jl. een presentatie met als titel RELAXED© scoren begint bij jezelf! Daarnaast is de rol die elk RAC Utrecht-lid vervult in een commissie gekoppeld aan zijn/haar ambitie beter te worden in een bepaalde vaardigheid of om zijn/haar ontwikkelpunt aan te pakken.   Op dit moment bestaat RAC Utrecht uit 15 actieve leden waarvan 3 aspiranten welke allen de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Ook zijn er zo’n 10 geïnteresseerden. Het beloofd een fantastisch jaar te worden met al onze bestaande en nieuwe RACCERS! Wij hebben er zin in!!

Groet

Namens onze club en het bestuur van

RAC Utrecht

Monique Wisse

Voorzitter


Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top