Uitreiking monopoly Utrecht


Categorieën Projecten Datum: 30 juli 2014

 

Monopoly Utrecht heeft maar liefst 14.000 euro opgebracht voor MRI-onderzoek bij te vroeg geboren baby’s in het WKZ!
Er zijn ruim 1.000 spellen verkocht. Vrijdagmiddag 27 juni heeft Vrienden WKZ een prachtige cheque van Rotaract Utrecht ontvangen.

De cheque-uitreiking vond plaats in het Kindertheater van het WKZ.. Het geld is bestemd voor MRI-onderzoek bij te vroeg geboren baby’s in het Wilhelmina Kinderziekenhuis van Dr. Manon Benders en Dr. Floris Groenendaal.

Kinderen die veel te vroeg geboren worden zijn zeer kwetsbaar en hebben een sterk verhoogde kans op ontwikkelingsstoornissen. Met dit onderzoek kunnen de hersenstructuren van premature kinderen kort na de geboorte bestudeerd worden en zullen de MRI-resultaten vergeleken worden met de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Hiermee willen we beter inzicht krijgen hoe, wanneer en waarom ontwikkelingsstoornissen ontstaan na vroeggeboorte. Zodat we ontwikkelingsachterstanden oftewel cognitieve problemen die zich op de lange termijn uiten, zo vroeg mogelijk na de geboorte kunnen opsporen. Het doel: ze voorkomen of beperken.

Dit welbekende Monopoly spel is op initiatief van Rotaract Utrecht, in samenwerking met Identity Games speciaal voor de stad Utrecht ontwikkeld. Het is een eenmalige, exclusieve oplage van het originele spel.

 

 

cheque


Geen reacties

Reacties zijn gesloten.

Top