NLdoet 2014!


Categorieën Projecten Datum: 31 maart 2014

NLdoet – handen uit de mouwen in Amerpoort, Leidsche Rijn

Op 21 en 22 maart vond het jaarlijkse NLdoet evenement plaats. Twee dagen waarop het Oranje Fonds i.s.m. allerlei organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert: NLdoet. Rotaract Utrecht doet elk jaar mee met deze actie, zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld al geklust op een zorgboerderij en bingo gespeeld met bejaarden. Ook dit jaar was een aantal leden weer enthousiast en togen we op zaterdag de 22ste naar Amerpoort in Leidsche Rijn, een instelling waar dementerende bewoners met een verstandelijke beperking woonachtig zijn. Het verzoek was of wij wilden helpen met het schilderen van een aantal muren, aangezien het gebruik van kleur de bewoners helpt om de ruimtes beter te herkennen.

Zo gezegd zo gedaan. We hadden onze verfkleding al aangetrokken en na een kopje koffie begonnen we vol goede moed met het schoonmaken van de muren, het afplakken van de randen en het daadwerkelijke sauzen. Ondertussen bereidde een ander deel van de groep in samenwerking met de bewoners van het woonhuis de lunch voor die na het harde werk erg goed smaakte. Tijdens de lunch hadden we de gelegenheid om met de bewoners en de verzorging in gesprek te gaan wat erg leuk en ook inspirerend was. Het is bewonderenswaardig hoeveel geduld de verzorging heeft in de omgang met deze groep waarin licht tot zwaar dementerende personen zaten.

Daarna was het weer snel tijd om de handen uit de mouwen te steken, want er moesten nog aardig wat muren worden geverfd. Gelukkig bleek dat vele handen inderdaad licht werk maken, want met z’n allen schoten we uiteindelijk goed op en konden we rond vier uur de laatste kranten, tape en verf opruimen. Dit onder de begeleiding van een muziekje en een praatje hier en daar wat het erg gezellig maakte. Kortom, NLdoet was voor ons een ontzettend leuke en leerzame dag en we hopen dat het voor de bewoners een waardevolle toevoeging aan hun bewoning is. Volgend jaar doen we zeker weer mee!


Geen reacties

Reacties zijn gesloten.

Top