Funky Fundraiser benefietavond


Categorieën Projecten Datum: 03 februari 2014

Funky Fundraiser!
Rotaract Utrecht helpt €12.400 voor het Helen Dowling Instituut ophalen!

Op 31 januari jongstleden vond voor het eerst de Funky Fundaiser in Café Hofman in Utrecht plaats. Het was een feest voor de goede zaak want het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Helen Dowling Instituut (HDI). Daarbij was het natuurlijk ook een ontzettend leuke avond waar Rotaract Utrecht met veel plezier aan bijgedragen heeft.

Het HDI biedt psychologische hulp aan kankerpatiënten en hun naasten en is ondanks enkele grote sponsors ook afhankelijk van fundraisers. Een paar maanden eerder waren ze in dit kader bij onze club op bezoek gekomen met de vraag of de club hen wilde helpen bij het organiseren van een benefietavond in Utrecht. Zo gezegd zo gedaan, en samen met een aantal andere vrijwilligers werd er een team gevormd om in drie maanden tijd de zogenoemde Funky Fundraiser neer te zetten.

Er werd druk gezocht naar een locatie, veilingstukken, entertainment, en een presentator voor de avond. De laatste week begon alles op z’n plaats te vallen. Café Hofman was super enthousiast en dacht zoveel mogelijk mee, de veilingstukken stroomde binnen, het entertainment werd bevestigd en als host bood Eva Brouwer, presentatrice bij RTV Utrecht zich aan. Op de 31ste was het team vanaf 12 uur in de weer om de aankleding te regelen en voorbereidingen te treffen, en om 17:30 kon de avond van start!

Gasten werden bij binnenkomst getrakteerd op een welkomstdrankje en divers entertainment, en voor degene die gelijk uit werk door waren gekomen was er ook een special “menu” (lees: zakjes friet, broodjes kroket en bitterballen) opgesteld waarvan een deel van de opbrengst net als de bij de drankverkoop ten goede aan het HDI kwam. Door verschillende optredens van DJ, saxofonist en band zat de sfeer er al goed in toen om 20:00 uur de avond officieel geopend werd en uur later de veiling, waar het tenslotte allemaal om te doen was, van start ging.
Maar liefst 19 veilingstukken gingen onder de hamer tijdens de openbare veiling, onder leiding van veilingmeester Jan Wolter van den Berg. Er werd flink geboden op onder andere een zeiltocht op de Friese meren, een bootcamp door Danny Donkers, een High Tea georganiseerd door oud-Rotaracter Emma Roolvink, en een jaar lang rijden in een Seat Ibiza. Naast de openbare veiling was er een ‘stille veiling’ waar mensen in alle rust op 6 veilingstukken konden bieden, waaronder een live knipbeurt ter plekke en het laten maken van een op maat gemaakte jurk. Ook konden aanwezigen de hele avond loten kopen waar men kans had op meer dan 100 prijzen.

De avond was een ontzettend groot succes. Café Hofman stond de hele avond bomvol met gasten vanuit alle windstreken, waaronder leden van Rotaract Gooi- en Vechtstreek en Rotaract Den-Bosch. De band zorgde ervoor dat iedereen al snel stond te swingen en de voetjes van de vloer kwamen, en als klap op de vuurpijl eindigde de avond met een chequeoverhandiging van €12.400! Kortom, een succesvolle avond welke zeker voor herhaling vatbaar is. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Tot dan!

Rotaract Utrecht
collage-2014-02-03

 

 


Geen reacties

Reacties zijn gesloten.

Top